Токсичните вещества могат да причинят най-разнообразни негативни въздействия, с които се сблъскаме, обикновено в по-късен етап. Най-често от това страда здравето на чревната микрофлора и бариерната функция на мукозата, което може да се прояви под форма на подуване на корема и тежест, лош дъх, облагане на езика; кожата често променя състоянието си с поява на нежелани обриви, пигментации и миризма; черният дроб и бъбреците не успяват да неутрализират токсините и това води до отлагането им в съединителните тъкани и мастните депа под форма на отоци, ставни болки и скованост, целулит, общо наднормено тегло. Променя се и общият статус на организма, което се отчита, като необичайна умора, тихи възпалителни процеси, невъзможност за концентрация и  нарушена памет, апатия, липса на настроение, нарушен сън, необичайни промени в месечния цикъл при жените и други.

Детоксикацията на тялото трябва да се прави ежедневно, така както изисква всяка наша клетка, и колкото и да не ни се вярва, нашите системи го правят стига да не им пречим. За съжаление промените в начина ни на живот, като късно хранене и заспиване, неефективно смилане на храната, лош сън, намалена двигателна дейност, урбанизиран начин на живот без достатъчно слънце и под въздействие на постоянни електромагнитни облъчвания, глобален стрес, промяна на храненето с приоритет към бързо приготвени храни и полуфабрикати, изобилие от консерванти, добавени антибиотици и хормони, консумацията на твърде много захар, алкохол и стимулиращи напитки, водят до засегнатите по-горе проблеми. На фона на всичко изброено е очевидно, че храната ни страда от дефицит на естествени витамини и минерали.

Всичко това ни изправя пред необходимостта от регулярни и интензивни детоксикации. Детоксикации, които са приложими без промяна в местоживеенето и работата ни, без да се налага да се откъсваме от работатата и средата си, без да гладуваме изтощително и най-важното без да приемаме химични лекарства.

15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС е най-малкото,  с което да се отблагодарим и отбременим тялото си от излишните токсични вещества.

Какво включва програмата?

1. ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

Задължителен елемент в детокс програмата е елиминирането от ежедневното ни хранене на токсични и възпалителни храни и напитки. По този начин естествените механизми на детоксикация се разтоварват от ежедневното свръхнатоварване и тялото ни се концентрира върху дълбоката детоксикация и тъканна регенерация.

Премахнете от менюто си следните хранителни продукти:

 • Месо и всички субпродукти;
 • Мляко и всички субпродукти;
 • Захар, сладки храни, храни с добавена захар и глюкозофруктозен сироп;
 • Соленоводна риба;
 • Морски храни (раци, миди, октопод, калмари)
 • Пушени храни;
 • Гриловани храни
 • Термично обработени мазнини;
 • Пържена храна;
 • Алкохол, безалкохолни напитки с добавена захар и фруктоза, енергийни напитки, комерсиални плодови сокове;
 • Глутен съдържащи храни (с изкл. на лимец)

Препоръчителни храни и напитки:

 • Пресни салати и зеленчуци (по възможност от биологично производство);
 • Сезонни плодове;
 • Задушени на пара зеленчуци;
 • Сладководна и дива риба (на пара);
 • Кафяв и див ориз;
 • Картофи (не с вечерята);
 • Хляб и тестени храни от лимец;
 • Безглутенова паста;
 • Ядки след предварително накисване.
 • Ядкови сирена;
 • Нетермично обработени мазнини (зехтин, черен кимион, авокодо, лен);
 • Подправки: умерена консумация на хималайска сол, куркума, розмарин, кардамон, канела;
 • Подсладители: умерено мед, стевия, кокосова захар;
 • Напитки: билков чай, комбуча, кефир (ако нямате установена към млечните храни непоносимост), ядкови млека без добавена захар и прясно изстискани плодови и зеленчукови сокове.

2. КОЛОН ХИДРОТЕРАПИЯ:

Колон хидротерапията е най-ефикасният метод за детайлно изчистване на дебелото черво. Чрез него пълноценно се елиминират гнилостните остатъци от храносмилателния процес, микробиалните и други токсини, които са отложени в дълбочина на чревната лигавица, гънки и дивертикули (чревни джобове).  Това прочистване подобрява кръвоснабдяването на чревните клетки, елиминира факторите за възпаление и алергични процеси, подобрява чревната асимилация и перисталтиката.

15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС включва 3 процедури колон хидротерапии с добавен пробиотик, които се планират 5-6 дни след започване на програмата.

Прочети повече: https://detoxcenter.eu/terapii/kolon-hidroterapiya/

3. MED MATRIX ДЕТОКСИКАЦИЯ

Детоксикацията на клетките естествено се извършва чрез транспорт през тяхната клетъчна мембрана, но за целта е необходима правилна поляризация. Когато естествената детоксикация на тялото е забавена или неефективна, в междуклетъчните пространства се отлагат повече токсини, имащи отрицателен заряд, което променя транспорта на всички вещества, включително и на токсините през клетъчните мембрани.

Първият ключов елемент на Med Matrix детоксикацията е промяната на поляритета на клетъчните мембрани, което се извършва с администрирането през терапевтичната глава на неосезаем за пациента импулс. Това действа, като “отваряне на запушен клапан” за детоксикацията.

Вторият елемент от тази терапия е “функцията вендуза”, чрез която стимулираната чрез електроимпулсите детоксикация изсмуква токсините от съединителните тъкани и ги вкарва в лимфната система, която ги транспортира до черния дроб.

Третият комбиниран в Med Matrix ефект е биорезонансната терапия. По време на процедурата апаратът анализира токсичните биорезонансни вибрации улавящи се от пациента и стимулира тяхното активно елиминиране чрез активация на черен дроб, пикочна система, кожа и чревен тракт.

15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС включва 3 Med Matrix  терапии, които се планират още с първите дни на започване на програмата.

Прочети повече: https://detoxcenter.eu/terapii/med-matriks-terapiya/

4. ЛИМФЕН ДРЕНАЖ

Лимфната система играе ролята на транспортьор на елиминираните от клетъчния метаболизъм токсини, затова нейната ефективност е от глобално значение за детоксикацията.

15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС включва 3 терапии с лимфен дренаж, които се провеждат паралелно с Med Matrix  терапиите, още с първите дни на програмата.

5. ЙОННА ДЕТОКСИКАЦИЯ

Регулирането на алкално-киселинното равновесие е крайъгълен камък, както на дълбоката клетъчна детоксикация, така и на всички метаболитни процеси в тъканите. В тази връзка кожата се явява най-големия обменно-отделителен орган. Йонната детоксикация регулира алкално-киселинното равновесие чрез администриране през кожата на високо-концентрирани негативни йони. Това води до продуциране на основни съединения, които се освобождават с водата посредством потните жлези, периферната лимфна система и бъбреците.

15 ДНЕВЕН ДЕТОКС включва 3 терапии на йонна детоксикация, които се планират още в първите дни на програмата.

Прочети повече: https://detoxcenter.eu/detoksikatsii/yon-detoksikatsiya/

6. ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

От древността хората основно са се доверявали на лечебното и очистващо действие на специфични растения и други природни продукти.

15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС включва най-силните детоксикиращи растения под форма на течни и концентрирани растителни екстракти:

 • Detox Liquid – мощна детоксикираща комбинация от течни растителни екстракти: силимарин, болдо, алое, артишок, глухарче, ревен, репей, ехинацея и американски зърнастец. Синергията от тези билки спомага за елиминиране на токсичните вещества главно от черен дроб, лимфна система и храносмилателен тракт;
 • Acti Humic Acid – съдържа мембранно активна хуминова киселина, спомагаща за елиминиране от организма на опасни токсични вещества и пестициди;
 • ProSpore Biome ( 40 млр спорови бактерии от 5 есенциални бацилус щама, устойчиви на киселинност, антибиотици и други агресивни въздействия, регулира естествения микробиом без риск от свръх растеж в тънките черва) – започва се от 5-ти ден на програмата, паралелно с колон-хидротерапията, прием 2х1 капс на празен стомах.
 • Melatonin Liquid - погрешно възприет, като хормон на съня, мелатонинът практически е най-мощният естествен детоксикант в организма ни. Това е напълно разбираемо в предвид факта, че дълбокият сън ни вкарва в състояние, в което тялото мобилизира всички процеси на метаболизиране на токсините, тяхната елиминация и регенериране на тъканните увреждания.
 • Pro10Biotics – основната очистваща функция в червата ни дължим на здравата микробиална среда. Ето затова в 15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС е включена най-силната микробиална комбинация от 10 щама с 50 млрд. живи клетки, сред които Lactobacillus acidophilus DDS-1. Ежедневно сме подложени на негативното въздействие на антибиотици, пестициди и токсични метали, съдържащи се в храната ни. Наред с агресивното влияние на електромагнитните облъчвания, това води до промяна във виталитета и разнообразието от естествени микробни видове в червата ни, на които дължим, както обработката на хранителните вещества, така и елиминацията на токсините от храносмилателната система. Паралелно с елиминирането на вредните вещества задължителен акт на всяка детоксикираща програма е рекултивирането на микробиалната среда;

Какво да очаквам от 15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС?

Детоксикацията е най-естественият и необходим механизъм, с който всеки жив организъм разполага. Елиминирането на отпадните и токсични продукти, попаднали от външната среда или образувани от метаболитните процеси в организма, има широк спектър позитивни ефекти:

 • Подобрява микробиалната среда в червата, а с това се подобрява перисталтиката, смилането на храната, асимилацията на хранителни вещества и елиминацията на отпадните продукти;
 • Повишава се кислородната консумация, а с това клетъчното дишане и метаболизъм;
 • Намалява токсичните отлагания в съединителните тъкани, а с това се редуцират висцерални и периферни мастни депа, подпомага се кръвоносната система да снабдява клетките с кислород и хранителни вещества, и нейната способност да елиминира метаболитните токсини;
 • Редуцира наднорменото тегло и задръжката на токсични течности;
 • Повишава енергията, подобрява настроението, концентрацията, мотивацията, качеството на съня и физическата издръжливост;
 • Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите;
 • Елиминира киселинните отлагания ставите и мускулите, с което се редуцират периферните възпалителни процеси, облекчават целия опорно-двигателен апарат, подобрява се кръвоснабдяването им, а с това се повишава и ставната подвижност без съпътстващите скованост и болка.

15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС е сигурен начин да удължите  здравето на всяка система и орган. По този начин вие осигурявате мощен клетъчан анти – ейджинг.

Каква е цената на 15 - ДНЕВЕН ДЕТОКС?

Пакетна цена: 600 лв

TOP