По повод на профилактика на касов апарат в магазина на ХЕРБАМЕДИКА в клиника ДЕТОКС на 28.05 ще се приемат разплащания само в брой. В случай, че искате разплащания с карта или по банков път, моля използвайте онлайн магазина на ХЕРБАМЕДИКА.

Замърсяването на околната среда, отравянето на храната, въздуха и водата са проблеми, които стават все по-актуални през последните години.

Индустриализацията, стресът и динамиката в живота се умножават непрекъснато. Наред с това ракът, сърдечните болести, СПИН, ендокринните заболявания, чернодробните инфекции, дихателните и нервни заболявания се разпространяват, като горски пожар сред населението. Конвенционалната медицина не успява да защити хората от тези пагубни заболявания. Основната причина се крие в нежеланието да се прави пряка връзка между нарастващата заболеваемост и токсичността от всякакъв характер.

Токсичността на храната, въздуха и водата неизбежно водят до интоксикация на кръвта, тъканите и клетъчните течности, което създава идеална среда за развитие на болести. Всеки  ден в бита ни навлизат нови и различни по естество химикали, като статистиката показва, че контактуваме с над 80 000 различни химикали, болшинството от тях не са тествани или недооценени по отношение на безопасността им за хората. Това са няколко основни групи:

  • Токсични метали: постъпващи чрез храна (риба, морски деликатеси, консервирани храни, кореноплодни в среда със замерсена почва, пестициди и други консервиращи химикали с които се пръскат плодове и зеленчуци), цигари, замърсен въздух (особено наночастици в индустриализираните градове или работа в замърсени производства), ваксини, амалгама и други некачестевни стоматологични манипулации, вода от заразени източници или остаряла водопреносна мрежа, татуировки, химикали в бита и др;
  • Халогени (бромид, хлорид, флуорид) – източник е вода, пасти за зъби, медикаменти (Prozac, Prevacid, Diflucan, Lipitor, Celebrex, Zetia, антибиотици от групата на флуорохинолоните), безалкохолни напитки, мебели, басейни и пречиствателни станции, почестващи продекти и пластмаси
  • Битова химия и козметика съдържащи: РСВ, BPA, PBDE, триклозан, перхлорат, тиоцианат, триклокарбан, формалдехид, формалин, толуен, ретилин палмитат и др.
  • Микотоксини произхождащи от плесени и гъбички, които виреят в сгради, превозни средства, храна. Голяма част от експозицията се осъществява чрез консумацията на заразени храни и вдишването на спори.
  • Токсини в храната ни произхождащи от използваните в конвенционалното земеделие пестициди и хербициди
  • Радиоактивен и електромагнитен стрес

При нормални условия човешкото тяло произвежда токсини, които са естествени странични продукти от храносмилането и метаболизма. Това са въглероден двуокис при изгарянато на глюкоза и кислородът в клетката, млечна киселина в резултат от мускулната дейност, остатъчни продукти при нов клетъчен синтез и ред други. В един добре балансиран организъм всички остатъчни продукти се изхвърлят автоматично от отделителните органи. Токсемия възниква тогава, когато токсините се задържат и натрупват в тялото поради токсично претоварване или нарушение на естествените детоксикационни и отделителни механизми.

Основните причини за интоксикацията са:

  • нарушена способност на организма да се самопречиства, поради нездравословни навицина живот и хранене, хронични стресови натоварвания, недохранване, травми
  • масивен токсичен товар, дължащ се на прекомерното въздействие на токсините от външната среда (храна, въздух и вода) и тези от вътрешната среда (микроорганизми и техните метаболити)

Високото съдържание на токсини в кръвта и тъканите на човешкото тяло е състояние известно като токсемия. Алкалността и кислородът са двата стълба за добро здраве и силна имунна система, недопускащи развитието на бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Но когато вътрешната интоксикация достигне критични стойности и надвие способността на тялото да се самопречиства, нивата на алкалност и оксидация падат и се стига до състояние на токсемия. Тя се характеризира с два основни елемента: прекомерна киселинност (ацидоза) и недостиг на кислород (хипоксия). Така вече е създадена среда за развитие на бактерии, вируси и гъбички виреещи в бедна на кислород среда.

Токсемията е първопричинат за всички болести и дегенеративни заболявания.

Единственият начин да излекувате, която и да било хронична болест или дегенеративно състояние, е да премахнете първопричината, а именно токсините, които замърсяват кръвта и тъканите, създават условия за развитието на микроби и отслабват защитните сили и имунната система. Това означава да детоксикирате вътрешната среда на организма, да възстановите увредените от токсините органи и възвърнете баланса между жизнените функции. Когато кръвта и тъканите се пречистят, микроорганизмите не могат да ги атакуват, дегенерацията се преустановява, а благодарение на вродените лечебни механизми уврежданията се отстраняват и се възстановява оптималното състояние на целия организъм.

Погрешният подход на конвенционалната медица е вманиачената борба с микроорганизмите в човешкия организъм без да се взима предвид, че за да се развиват тези микроорганизми е необходима болна среда (токсемия). Този подход не обяснява как при еднакви условия някои хора се заразяват и боледуват, а други не. Както заявява именитият американски лекар Чарлз Мейо:

„Ние се страхуваме от микробите поради невежеството си. Микробите са отвън, а онова, от което трябва да се притесняваме, е вътре: това са отслабналите съпротивителни сили на организма.“

Ето някои от най-често срещаните симптоми, свързани с токсемията: хронична умора, ендокринни заболявания, стерилитет, алергии, главоболие, гъбични инфекции, стомашни киселини, гастрит, псориазис, синузит, умора, артрит, неприятна телесна миризма, чести настинки, вагинит, депресия, засилено отделяне на слуз, хиперактивност и разтревоженост, всички форми на рак и много други.

TOP