Натрупаните в тъканите токсини променят алкално - киселинното равновесие в превес на киселинността. Тези токсични продукти са  вследствие нарушени механизми за детоксикация или повишена експозиция към токсини. Така създадените условия са най-важната предпоставка за удобна за възпалителни и дегенеративни процеси среда.

За детоксикация и коригиране на алкално – киселинното равновесие основна роля играе периферната лимфна система и кожата. Чрез огромната контактна площ, кръвообръщение и потни жлези, тялото извежда огромна част от токсичността.

Терапията с Detox Body Styler е иновативен метод за детоксикация и деацидификация на организма чрез кожата. Техниката работи с патентован йонен излъчвател, който продуцира високо-концентрирани негативни йони (02(-) ,т.нар плазма) и ги канализира към специален „детокс пашкул - йонна палатка”. Плазмата прониква в кожата в зоната на действие и активира освобождаващите биохимични процеси в тъканите.

Всяка процедура с Detox Body Styler има продължителност от 35-40 мин. Пациентът ляга по бельо и тялото му се затваря в специален терапевтичен “детокс пашкул”. Предварително външният киселинен слой на кожата се напръсква с неутрализиращ електролитен спрей. След това в пашкулът се подава йонизиран кислород, наречен плазма. Проникването на плазмата през предварително подготвената кожа активира процес на стимулирана йонна алкализация. Вследствие на това се продецурат основни съединения, които се освобождават с водата (през потните жлези и лимфата и бъбреците).

Част от отпадните продукти се утайват в “пашкула” и могат да се видят след процедурата, така както и освобождаването на токсичност под форма на неприятна кожна миризма. Това е знак за успешен курс на лечение.

През време на терапията пациентът трябва допълнително да приема силно алкална или микроструктурирана лечебна вода, която се осигурява от клиниката.

Детоксикацията не приключва със завършване на процедурата. Напротив, това е стимул към последваща системна детоксикация в следващите часове и затова е важно спазването на последващи диетични и лечебни препоръки.

Препоръчителни са минимум 6 процедури, но за пълноценен курс са препоръчитерни 10 процедури разпределени в рамките на 1 месец.

За подсилване на ефекта от терапия Ви прероръчваме перорално да приемате детокс и алкализиращи продукти:

Йон детоксикцията с Detox Body Styler е препоръчителна при:

 • Всички планирани детоксикационни режими и практики;
 • Регулиране на алкално-киселинното равновесие при остри и хронични заболявания (кожни, ревматични, белодробни, чернодробни, сезонни инфекции, грипи и др.);
 • Анти-ейджинг практики;
 • Метаболитни и отслабващи процедури;
 • Целулит и лимфен застой;
 • Разширени венозни капиляри.

Йон детоксикцията с Detox Body Styler може ефективно да се съчетава с другите процедури за детоксикация, като:

Контраиндикации:

 • Бременност
 • Сърдечна недостатъчност
 • След органна трансплантация
 • Открити рани
 • Пакет от 5 процедури - 300 лв.
 • Пакет от 10 процедури - 500 лв.
TOP