По повод на профилактика на касов апарат в магазина на ХЕРБАМЕДИКА в клиника ДЕТОКС на 28.05 ще се приемат разплащания само в брой. В случай, че искате разплащания с карта или по банков път, моля използвайте онлайн магазина на ХЕРБАМЕДИКА.

Хомеопатията е древна лечебна система от терапии, която използва различни субстанции за стимулиране на лечебен отговор в организма. Тя се основава на три основни принципа:

1. Принцип за подобието – „подобното лекува подобното” или с други думи, веществото, което може да доведе до определени симптоми в организма на един здрав човек, лекува същите тези симптомите у болния.

2. Принцип на индивидуалния подход – теорията на хомеопатията е, че всеки индивид има уникални симптоми (физически, умствени и духовни). По време на лечението, хомеопатията се фокусира върху индивидуалните причини за възникване на заболяването, вместо директно да лекува болестта.

3. Принцип на малката доза – хомеопатията прилага определена минимална доза от вещество, което е подобно на симптомите, открити при пациента. При хомеопатичното лечение, името на заболяването, т.е. диагнозата, не е важно. Основна задача на тази холистична практика е откриването и третирането на настоящите и миналите симптоми.

Съществуват два вида хомеопатични практики: класическа и комплексна.
В класическата хомеопатия, едно лекарствено средство се прилага за третиране на сбор от симптоми, открити при пациента. Този вид лечение е високоефективно при хронични заболявания.

ХОМЕОПАТИЧЕН ПРЕГЛЕД И ТЕРАПИЯ В DETOX CENTER

В Detox Center хомеопатичният преглед се провежда от лекар специалист с дълъг практически опит в Хомеопатия и Биорезонансна медицина.

1. Хомеопатичен преглед:

Хомеопатичният преглед протича под формата на индивидуално интервю, в което лекарят събира детайлна и специфична информация за пациента. Всяка информация (например, позиция при сън, динамика на температура при инфекция, заболяване, цвят на кожата, изпотяване, специфични обриви, особености на характера и т.н.), разкриват детайли от конституцията на пациента и дават основа за хомеопатичния подход при лечението.

В допълнение към данните от хомеопатичното интервю, основна информация за състоянието на пациента лекарят добива от спициализиран Биорезонансен тест, извършен с Wegamed Medical /Sport. Биорезонансният тест дава информация за текущото състояние на основните органи и системи, техният капацитет на функционалност, остри и хронични процеси, енергиен ресурс на организма, алкално-киселинно състояние. Този метод дава безценна информация, която обективно насочва лекаря в правилна посока на терапия, избягвайки субективния подход.

2. Хомеопатична консултация:

Хомеопатичната консултация се базира на данните от първоначалния преглед и има за цел контролно проследяване на състоянието на пациента и процеса на терапия.

3. Хомеопатична терапия:

Хомеопатичната терапия следва основните принципи на холистичната медицина и обхваща цялостното повлияване на пациента. Всеки пациент получава индивидуален терапевтичен план, включващ:

 • Индивидуален хранителен режим и насоки за корекция в начина на живот
 • Детокс практики
 • Хомеопатични медикаменти
 • Индивидуално потенцирани фитотерапевтични препарати
 • Хранителни добавки
 • Други индивидулно определени физикални терапевтични процедури

Как работят хомеопатичните лекарства?

Хомеопатичните лекарства са в много ниски дози. Те са специално подготвени, според нуждата на пациента и са подложени на специфични процеси – потенциране и сукусиране. Така формулираните хомеопатични лекарства резонират с тялото, предизвиквайки положителен лечебен отговор. Този отговор, нежно и ефективно лекува отвътре навън. Документираните резултати от хиляди опити с пациенти, ясно показват, че тези малки, индивидуални дози имат огромни ползи за здравето.

Кое е правилното хомеопатично лекарство?

Подходящото хомеопатично лекарство за всеки един симптом, зависи от получаването на пълната информация за пациента и неговото състояние. Това означава, че специалистът обръща внимание на физическите, психическите и емоционалните аспекти на всеки човек, преди да се вземе решение за избора, дозировката и схемата на прилагане на лекарствения продукт. Хомеопатичните лекарствени средства са специално създадени за всеки отделен пациент, основани на неговото уникално, а понякога и комплексно състояние.

Какво може да лекува хомеопатията?

Хомеопатията може да лекува остри и хронични заболявания, психични и емоционални състояния, безопасно и ефективно, без да причинява странични ефекти. За разлика от всяко друго конвенционално лекарство, хомеопатията може да променя влиянието на генетичните заболявания на физическо и психологическо ниво.

В кои системи от човешкото тяло е активна хомеопатията?

Хомеопатията стимулира следните физиологични системи: нервна система, лимфна система, репродуктивна система, дихателна система, храносмилателна система, ендокринна система, кръвоносна система, кожна система, отделителна система, скелетна система, имунна система, бъбречна система.

Какво трябва да се избягва при хомеопатично лечение?

При хомеопатията, специално внимание се обръща на връзката между хомеопатичните лекарства. Има съставки, които се допълват взаимно и други, които са антипод помежду си.

Някои продукти могат да попречат на хомеопатията да подобри състоянието на организма като пикантни храни, пресен чесън, лук, ментаови таблетки за смучене, ментови дъвки, камфорово масло, кафе, чай, алкохол, наркотици, тютюн, ментова паста за зъби и вода за уста.

Колко време е необходимо на за хомеопатията, за да подейства?

Когато хомеопатичното лекарство е взето по време на остра фаза на развитие, имунната система се стимулира веднага и възстановяването е бързо – до няколко часа… Хроничното заболяване се нуждае от повече време, а понякога и защото са необходими серия различни хомеопатични лекарства за отстраняването на заболяването.

Кои са трите нива на хомеопатично лечение?

Ниво 1: първа помощ – хомеопатията се използва за безопасно лечение на чести заболявания и състояния, като навяхвания и натъртвания, леки изгаряния, кожни раздразнения, при децата – болка при никнене на млечни зъби и т.н.

Ниво 2: остри здравословни проблеми – хомеопатията подпомага лечението на симптоми като настинка, грип, кашлица, висока температура и др. Хомеопатичното лекарство е много ефикаснополезно, безопасно и няма странични ефекти.

Ниво 3: цялостно лечение – това се отнася до цялостно лечение на симптомите, включително минали и настоящи. Хомеопатията е изключително ефективна при лечението на хронични здравословни проблеми. Например, повтарящи се ушни инфекции се лекуват с хомеопатични лекарства за по-дълъг период от време. По този начин се засилва имунната система на организма и се предотвратяват бъдещи инфекции.

Детокс Център – гр. София

Д-р Мария Ваканска:

 • Базова диагностика: Анамнеза, Wegamed Биорезонансна диагностика, Базов Bicom Body Check, Хомеопатичен статус, Анализ на лабораторни резултати, Изготвяне на хранителен режим и терапевтичен план. Цена 130 лв (Цена за пенсионери: 120 лв)
 • Разширена диагностика: Анамнеза, Wegamed Биорезонансна диагностика, разширен Bicom Body Check, Check Medical Sport, Хомеопатичен статус, Анализ на лабораторни резултати, Изготвяне на хранителен режим и терапевтичен план. Цена 220 лв
 • Контролен преглед. Цена: 70 лв
 • On-line консултация. Цена: 130 лв
 • On-line контролна консултация. Цена: 70 лв

Детокс Център – гр. Бургас

Д-р Мария Ваканска:

 • Базова диагностика: Анамнеза, Wegamed Биорезонансна диагностика, Базов Bicom Body Check, Хомеопатичен статус, Анализ на лабораторни резултати, Изготвяне на хранителен режим и терапевтичен план. Цена 130 лв (Цена за пенсионери: 120 лв)
 • Контролен преглед. Цена: 70 лв
 • On-line консултация. Цена: 130 лв
 • On-line контролна консултация. Цена: 70 лв
TOP