Уведомяваме ви, че сайт www.eha.bg, свързан с он-лайн измами е публикувал недостоверна информация за промоционална услуга за колон-хидротерапия в Детокс Център.

Хормоналният тест със слюнка е най-удобният, най-малко инвазивен и най-обективен начин за оценка на хормоналния статус на пациента, защото измерва „свободните“ хормонални нива в организма. Клинично, свободните хормони се считат за активни хормони, които са на разположение за използване от тъканите. Така че този тест е много по-подходящ за тестване на количеството хормони, доставени до тъканните рецептори, тъй като това е отражение на активните хормонални нива в тялото.

Има два типа хормони, които циркулират в кръвта: свързани и несвързани. Приблизително 95% от хормоните са свързани, което означава, че те са свързани с протеини и следователно не са на разположение за употреба от тъканите. Останалите 5% не са свързани с протеини. Те са активни и са напълно на разположение за използване от тъканите. Точно тези хормони са в състояние да управляват хормоналните процеси в организма, както и да преминат през слюнчените жлези и да бъдат количествено измерени.

Количествата на измерените в кръвта хормони са далеч по-високи от нивата им в слюнката, но не са обективни за реално измерване на хормоналния статус.

В теста са включени основните полови хормони: естрогени (естрон, естрадиол и естриол), прогестерон и тестостерон; надбъбречни хормони: DHEA и кортизол. Тези седем хормона и техните съотношения предоставят важна информация за дефицитите, излишъците и дневните нива, която е най-подходящата възможност за индивидуално адаптирана терапия.

Балансът на хормоните е от изключително значение за здравето. Всяка болест е свързана с хормонален дисбаланс, откриването и лечението, на който гарантира предпазване от физически и емоционални болести и преждевремнно стареене.

Този тест е подходящ за мъже и жени на всякаква възраст, които имат изява на хормонален дисбаланс:

1. Мъже и жени, които изпитват хормонална промяна в процеса на остаряване или такива, които търсят удължаване на анти-ейджинг процеса.
2. Жени, изпитващи предменструални и циклични симптоми, кисти на яйчниците, миома, полипи, извънменструално кървене, наднормено тегло неподдаващо се на диети, спад на либидо, косопад, бързо стареене на кожата, нарушение на съня, нервеност, тревожност и други хормонални и емоционални дисбаланси.
3. Мъже с изразен спад на либидото, затлъстяване в областта на корема, бедрата и гърдите, спад на мускулен тонус, ранно оплешивяване, наднормено тегло, неподдаващо се на диети, нарушение на простатна жлеза, повишен стрес и др.
4. Жени, обмислящи хормоно-заместителна терапия в периода на менопауза.
5. Тези, които биха искали да направят мониторинг на техните хормонални нива, поради текущо протичаща терапия.
6. Всеки, който изпитва симптоми на умора, безсъние, стрес, имунни проблеми, кръвно-захарен дисбаланс, наднормено тегло, нарушена концентрация и памет, емоционален дисбаланс и др.

1. Comprehensive Plus Panel – естрогени (eстрон, естриол, естрадиол), прогестерон, тестостерон, DHEA, 4-разов кортизол – цена 300 USD + 60 лв куриерска такса
2. Comprehensive Panel – естрадиол, прогестерон, тестостерон, DHEA, 4-разов кортизол – цена 245 USD + 60 лв куриерска такса
3. Short Comprehensive Plus Panel – Естрон, естриол, естрадиол, прогестерон, тестостерон, DHEA, 2-разов кортизол – цена 230 USD + 60 лв куриерска такса

С напредване на възрастта хормоналният статус се променя, което прави теста идеален за диагностициране на дисбалансите и установяването на оптимален терапевтичен план. Този хормонален тест осигурява професионална грижа в съхраняването на нашето физическо и психическо здраве.

TOP