Надеждно средство за анализ и оценка на състоянието на вашата чревна флора

Този автотест предоставя подробен преглед на разнообразието от чревни бактерии, които обитават в вашите черва. Изследването ви гарантира и достъп до научно обосновани хранителни препоръки, персонализирани спрямо вашите специфични потребности.

В сравнение с традиционните изследвания, които използват изпражненията за определяне на стомашно-чревното здравословно състояние, INTEST.pro предоставя много по-широка гама от информация. Този метод открива почти всички бактерии, които съставят вашата чревна флора и предоставя детайлни данни за тяхната генетика.

Процесът на използване на INTEST.pro е бърз и удобен. С тестовия комплект, който получавате, можете лесно да вземете проби у дома си, без да се налага да посещавате лаборатория. Тези проби се изпращат в лаборатория, където чрез метода NGS (Next-Generation Sequencing) се анализира ДНК на вашите чревни бактерии. Резултатите от анализа се представят в защитена онлайн зона, където можете да намерите информация за състоянието на вашата чревна флора. Този доклад включва информация за вашето храносмилане, състоянието на чревната лигавица, индикатори за възпаление и запек, състоянието на имунната ви система, склонност към непоносимост на лактоза и фруктоза, контрол на теглото, съотношението на различни видове чревни бактерии и тяхното влияние върху различни аспекти на вашето здраве.

Известно е, че чревната флора играе ключова роля за поддържането на доброто здравословно състояние. INTEST.pro ви предоставя възможността да разберете какво се случва във вашите черва и да се погрижите за своето здраве. Анализът може да бъде от полза при проблеми изхождащи от храносмилателна система, слаба имунна система, желание за подобряване на физическата издръжливост, нарушена хранителна усвояемост, кожни заболявания и много други случаи.

Интегрираната база данни с знания на BIOMES ви дава увереност, че резултатите са научно обосновани и базирани на най-новите научни изследвания. Тази иновативна технология и метод за анализ на чревната флора се основава на секвениране на ДНК и е сравнително бърз и точен начин за изследване на микробната общност, която обитава в нашите черва.

Защо да изберете INTEST.pro на BIOMES?

Изберете INTEST.pro, за да разберете какво се крие във вашата чревна флора. Вие ще получите изчерпателна информация как да подобрите вашето здраве чрез научно обосновани препоръки за хранене. Този продукт предлага надеждни и информативни данни, които ви позволяват да живеете по-здравословно.

С INTEST.pro получавате:

 • ДНК анализ на микробиома: Този иновативен тест анализира ДНК на бактериите във вашите черва, като предоставя подробна информация за тяхната генетика. Този метод позволява изчерпателно изследване на вашата чревна флора.
 • Удобен самостоятелен тест: Тестът се предоставя като набор с инструкции, които ви позволяват да вземете пробите у дома си, без да се налага да посещавате лаборатория. Това е удобен и лесно изпълним процес.
 • Научно обосновани резултати: Резултатите от анализа се предоставят в онлайн зона, където може да видите подробна информация за вашата чревна флора. Тези резултати включват информация за вашето храносмилане, състоянието на чревната лигавица, индикатори за възпаление и запек, състоянието на имунната система и много други фактори.
 • Подробни научно обосновани препоръки: Резултатите от анализа се сравняват с базата данни на BIOMES, която включва резултати от над 79 000 клинични и научни изследвания на микробиома. Това гарантира, че получавате научно обосновани препоръки за подобрение на вашата чревна флора.
 • Информация за здравословен начин на живот: Анализът може да бъде полезен при хранителни проблеми, слаба имунна система, желание за подобряване на фитнес нивата, нарушена хранителна усвояемост, кожни заболявания и други.

Този продукт ви дава възможност да разберете какво се случва във вашата чревна флора и как да подобрите здравето си, според вашите конкретни потребности.

Какви са стъпките?

 1. Получавате тестов комплект

Вашият тестов комплект съдържа всичко необходимо за лесно вземане на пробите в домашни условия.

 1. Лабораторен анализ

Веднага щом вземете пробата, вие я изпращате и ние я анализираме в нашата лаборатория.

 1. Високоефективен метод за анализ

Методът NGS се използва за анализ на ДНК на вашите чревни бактерии. Лабораторните анализи отнемат около 2 до 4 седмици (след получаване на пробата).

 1. Получавате резултатите си онлайн

Можете да разгледате онлайн оценката на вашия тест. Резултатите, които ще получите съдържат подробна информация за чревната ви флора и препоръки за избор на подходящ хранителен режим.

Цялостна оценка на чревното здраве

Изследването INTEST.prо предоставя информация за:

 • Вашето храносмилане
 • Нарушена чревна лигавица
 • Индикатори за възпаление и запек
 • Имунна система и синтез на витамини
 • Склонност към придобита непоносимост към лактоза и фруктоза
 • Използване на калории и контрол на теглото
 • Разнообразие от полезни чревни бактерии и съотношението им към вредните бактерии
 • Бактерии, които влияят на качеството на съня и сърдечно-съдовата система
 • Бактерии, които влияят на енергийния метаболизъм
 • Индивидуални хранителни препоръки за подобряване на вашата чревна флора

Защо трябва да направя теста?

Анализът е подходящ, ако:

 • Имате храносмилателни проблеми
 • Подозирате, че имунната ви система е слаба
 • Искате да подобрите теглото си
 • Нуждаете се от съвети за хранене, които са съобразени с вашите индивидуални нужди
 • Искате да опознаете нуждите на тялото си по-добре
 • Не спите добре и често се чувствате изтощени
 • Страдате от проблеми с кожата, като акне, атопичен дерматит и др.

Технология

Най-модерната биотехнология в услуга на хората

BIOMES предоставя на хората иновативни инструменти, за да могат ефективно да подобряват своето здравословно състояние ден след ден. INTEST.pro е революционен тест, който ви позволява да изследвате вашата чревна флора на основата на ДНК анализ.

Интересувате се от технологии?

Ако сте учен, който търси висококачествени услуги за секвениране и биоинформатичен анализ, BIOMES предоставя тези услуги. Технологията за секвениране, която използваме, е модерна и се извършва от опитни специалисти.

Анализ на ДНК на бактериите

В миналото, бактериите са били изследвани под микроскоп, за да бъдат открити и анализирани. Днес обаче сме наясно, че не всички видове бактерии могат да бъдат открити по този начин. Затова BIOMES използва анализ на ДНК на бактериите. ДНК е генетичният материал на всички живи организми, включително бактериите. Използвайки този метод, можем да анализираме генетичната информация на бактериите и да получим по-подробна информация за тях.

Индивидуален микробиом

Вашата чревна флора е уникална като пръстов отпечатък. Дори и малкото количество изпражнения съдържа достатъчно микробна ДНК, за да се анализира този индивидуален бактериален състав.

Научно обосновани резултати

Резултатите от анализа се сравняват с голяма база данни, която включва информация от хиляди клинични и научни изследвания на микробиома. Това означава, че резултатите и препоръките, които получавате, са научно обосновани и актуални.

BIOMES се стреми да предоставя на своите клиенти иновативни инструменти за подобрение на здравето чрез изследване на чревната флора.

Какво представлява микробиотата на червата?

Групата от бактерии, населяващи вашите черви, образува среда, наречена микробиота. Този термин, понякога известен като "чревна флора," представлява сложна екологична общност от бактерии - някои са полезни, а други могат да бъдат патогенни. Този биологичен микрокосмос е разпределен във вашите черва и дори на повърхността на кожата, в устата, носа, и дори гениталиите. Изненадващо, броят на микробните клетки във вашето тяло е приблизително два пъти по-голям от този на човешките клетки. Освен това генетичната информация, налична в микробите, които обитават червата, е над 150 пъти по-обширна от вашата собствена човешка генетика.

Тези многочислени съквартиранти не само присъстват в тялото ви. Те играят съществена роля в различни аспекти на вашето здраве и благополучие, включително:

 • Защита срещу вредни микроорганизми: Вашият микробиом поддържа баланса от вредни и полезни бактерии в червата. Балансът между чревните бактерии помага да се предотврати нахлуването на патогени.
 • Влияние върху телесното тегло и използването на калории: Някои чревни бактерии участват в регулирането на метаболизма и могат да влияят на телесното тегло.
 • Храносмилане и усвояване на хранителни вещества: Микробиотата разгражда храната и помага за усвояването на хранителни вещества, които приемаме чрез храната.
 • Регулиране на настроението, съня и благополучието: Има връзка между микробиотата и неврологичните процеси като настроението и фазите на съня.
 • Подпомагане на имунната система: Вашият микробиом учи имунната система да различава приятелите от враговете, които навлизат в естествената среда на  в организма.
 • Производство на важни вещества като серотонин и витамини, включително B12, K и фолат: Някои чревни бактерии са отговорни за производството на разнообразни хранителни вещества.
TOP