Интравенозна терапия „Immun”

Мислили ли сте за това как ежедневният стрес предизвикан от работата, недостатъчния сън, заседналият начин на живот, нездравословното хранене, обкръжаващите ни токсини и други неблагоприятни външни фактори влияят на организма ви? Ако не сте, то може би е важно да се замислите, а ако вече търсите начин да предотвратите всичко това – решението се крие в една от най-комплексните интравенозни терапии – „Immun“.

Компоненти на интравенозна терапия “Immun”

Л-аргинин

Л-аргинин е една от най-често срещаните аминокиселини в организма. Л-аргининът участва активно в протеиновия синтез и в изграждането на мускулната тъкан. При разпадането на аргинина се получава азотен оксид, който има съдоразширяващо действие и така поддържа тонуса на кръвоносните съдове.

Л-аргининът спомага за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, имунната система и естествената детоксикация. Стимулира мозъчната дейност и естественото производство на хормона на растежа. Неутрализира амоняка в организма, който е основен отпадъчен продукт от белтъчната обмяна.

Л-аргининът подпомага поддържането на функциите на мускулния метаболизъм и оказва благоприятно въздействие върху сексуалната функция при мъжете.

Л-лизин

Аминокиселината лизин стимулира производството на колаген, растежа, мускулната функция и образуването на карнитин. Лизинът има пряко въздействие върху оптималното усвояване на калция, както и върху задържането му в бъбреците. По този начин подобрява здравето на опорно-двигателния апарат, особено при хора които страдат от остеопороза.

Лизинът блокира кортизоловите рецептори и в резултат на това се ограничават всички симптоми свързани със стреса. Освен това, лизинът предотвратява и развитието на херпеси, тъй като може да блокира аргинина – техен основен хранителен източник.

Л-глутамин

Л-глутаминът е аминокиселина, която е изключително важна за поддържането на нормални енергийни нива в организма. Той подпомага дълготрайната и краткотрайната памет, както и способността за концентрация.

Глутаминът стимулира отделянето на хормона на растежа, играе важна роля в белтъчния метаболизъм, поддържа функциите на имунната система, черния дроб, панкреаса и много други органи.

Л-глутаминът е едно от най-важните вещества за чревната флора, което има способността да укрепва структурата на червата. Той е жизненоважен за клетките на лигавицата на тънкото черво. Това го превръща в ключова съставка необходима на хора с увредена чревна лигавица, които страдат от синдрома на пропускливите черва или хранителна алергия тип III.

Таурин

Тауринът е условно есенциална аминокиселина, съдържаща сяра в молекулата си. Тауринът е главна съставна част на жлъчните соли, които са необходими за мастната абсорбция, като може да бъде открит в по-ниски количества и в тъканите.

Характеризира се с разнообразни благоприятни ефекти: детоксикира тялото и намалява нивото на холестерола, подобрява клетъчната активност, подсилва имунната система, участва в регулацията на осмотичното налягане, участва в провеждането на нервния импулс, спомага за по-доброто усвояване на някои елементи и други.

Глицин

Глицинът e неесенциална аминокиселина, която се намира в храни с високо съдържание на белтъчини. Това е една от най-простите аминокиселини в нашето тяло и е свързана до голяма степен с изграждането на мускулна маса.

Освен това се характеризира и като невротрансмитер в централната нервна система, като оказва противовъзпалителен и антитоксичен ефект.

N-ацетил-L-цистеин

N-ацетил-L-цистеин е производно на аминокиселината цистеин, която след постъпване в тялото бързо метаболизира във вътреклетъчен глутатион. Глутатионът е най-мощният антиоксидант, който благоприятства правилното функциониране на клетките. Дефицитът на глутатион води до повишено окисляване, което е отговорно за стареенето, както и за появата и прогресирането на редица заболявания.

Л-метионин

Л-метионин е сяросъдържаща незаменима аминокиселина с мощни антиоксидантни, противоалергични и детоксикиращи свойства. Необходима е за здрава кожа и нокти и за образуването на таурин, Л-цистеин, лецитин, жлъчка, Л-карнитин и ендорфини. Л-метионинът подпомага предпазването на черния дроб, включително и от натрупването на мазнини.

TOP