Интравенозна терапия „Detox”

Фосфатидилхолин (PC): Няколко проучвания показват, че фосфатидилхолинът (PC) се характеризира със следните възможности:

 • Подобрява чернодробната функция след увреждане, свързано с алкохол;
 • Подобрява чернодробната стеатоза (омазняване на черния дроб);
 • Подпомага възстановяването при хепатит В и С в комбинация с други лечения;
 • Помага за повишаването на нивата на добрия холестерол (HDL).

Фосфатидилхолинът е предшественик на един от основните невротрансмитери в човешкия организъм, а именно ацетилхолин. Ацетилхолинът има ключова роля за функционирането на автономната нервна система, паметта и концентрацията.

Глутатион (GSH): Глутатионът е основният и най-мощен антиоксидант в човешкия организъм. Той неутрализира свободните радикали като супероксид и реактивните видове кислород (ROS) - хидрокси радикали, пероксинитрити и хидропероксиди. Всички те са странични продукти на кислородния метаболизъм в митохондриите.

Свободните радикали и ROS могат да причинят увреждане на ДНК, на различни протеини и клетъчни мембрани, променяйки тяхната функция и причинявайки различни мутации. По този начин свободните радикали се оказват един от факторите за развитие на хронични заболявания като рак или сърдечни заболявания. Глутатионът неутрализира свободните радикали и предпазва организма от техните разрушителни ефекти.

Показания

 • Умора
 • Стресов начин на живот
 • Употреба на алкохол
 • Тютюнопушене
 • Спазване на хранителен режим
 • Омазнен черен дроб

Информация за терапията

Изморени сте? Без достатъчно енергия? Имате чувството, че паметта ви се изплъзва и става все по-трудно да се концентрирате? Спазвате стриктен хранителен режим, но въпреки това резултатите не са очакваните?

Спокойно, имаме решение!

Причина за състоянието Ви всъщност може да се окаже натрупването на токсини в организма. Натрупването на токсини най-често е вследствие на небалансирано хранене, замърсен градски въздух и вода, тютюнопушене и консумация на алкохол, прием на някои медикаменти и заседнал начин на живот.

Детоксикацията със сигурност е толкова важна, колкото твърдят всички около нас напоследък, но проблемът е в това, че всъщност „детоксикацията“ масово се извършва по неправилен начин...

Истината е, че правилната детоксикация е свързана с подкрепа на функцията на черния дроб – ключовият орган на системата за детоксикация и един от най-важните органи в човешкото тяло. Когато е претоварен, черният дроб не може да продължи да работи нормално. Изключително важно е да осигурим на черния си дроб хранителната подкрепа, от която той се нуждае, за да функционира оптимално.

Интравенозната терапия „Detox“ ще осигури на организма Ви нужните нива на глутатион и фосфатидилхолин. Мигновено ще почувствате прилив на енергия и по-добра концентрация в резултат на повишените нива на невротрансмитера ацетилхолин.

Научни факти

Организмът ни е устроен така, че да превръща всички видове странични продукти на нормалния метаболизъм в по-малко токсични „метаболити“. След това тези метаболити биват елиминирани чрез жлъчката и урината. Но когато става въпрос за особено токсични чужди вещества като тиленол, алкохол, тежки метали, пестициди и много други, естествените процеси на елиминация имат нужда от сериозна подкрепа.

Основната тежест пада върху черния дроб. Той е отговорен за „конюгирането“ или преобразуването на тези токсични чужди вещества, така че да могат да бъдат отстранени безопасно от организма.

За съжаление, когато е уморен и претоварен, черният дроб не успява да свърши работата си оптимално. Когато твърде много токсини навлизат в тялото ни наведнъж, черният дроб ги съхранява, за да може по-късно да ги отстрани. Но понеже организмът ни е бомбардиран непрекъснато от нови токсични вещества, черният дроб така и не успява да се захване с работата, която си е оставил „за по-късно“. Така токсините все повече се натрупват в организма, което може да доведе до сериозни здравословни усложнения с хроничен характер.

Вероятността това да се случи е много голяма, когато сте уморени, стресирани, страдате от омазняване на черния дроб, консумирате алкохол и цигари или сте изложени на други токсични вещества. За претоварването на черния дроб допринасят и строгите хранителни режими. Тяхната цел е редуцирането на мастна тъкан, но проблемът идва от това, че тежките метали и токсичните органични съединения всъщност се натрупват в мазнините.  С унищожаването на мастните клетки токсините се освобождават, след което попадат в кръвообращението.

Затова от изключително значение е да знаем, че черният дроб функционира оптимално и успява да се справи с огромната работа, за която е отговорен. С помощта на интравенозна терапия “Detox” с глутатион и фосфатидилхолин може да бъдете сигурни, че ще му осигурите необходимата подкрепа в битката с токсините.

Ефектът от интравенозната терапия настъпва мигновено благодарение на фосфатидилхолина (PC).  Той е изобилно естествено съединение, намиращо се в структурата на всички клетъчни мембрани и е основната молекула, която образува защитна бариера около клетъчните и митохондриалните мембрани.

Тези мембрани, заедно с мастните депа, съхраняват голяма част от токсичния товар, натрупал се в организма. Също така участват и в процесите на транспортиране на веществата в и извън клетките и митохондриите, които са от ключово значение за нормалното функциониране на организма като цяло. Това е още една от причините, поради които трябва да бъдем абсолютно сигурни, че сме предоставили на организма си необходимата подкрепа за добра детоксикация.

Това, което прави интравенозната терапия “Detox” уникална и незаменима, е комбинацията на фосфатидилхолин с глутатион (GSH). Глутатионът е известен като „майката на всички антиоксиданти“. Той се свързва успешно с натрупалите се токсичните вещества в организма, включително тежки метали и ксенобиотици, а след това ги неутрализира, за да не създават допълнителни вреди, докато настъпи моментът на елиминирането им.

Тази интравенозна терапия е идеална за Вас в случай, че изпитвате умора и сте подложени на високи нива на стрес, имате „мозъчна мъгла“, затруднения с паметта и концентрацията, ако консумирате цигари или алкохол, ако сте в активен процес на отслабване. Освен ефектите от подобрението на функцията на черния дроб, ще забележите и други положителни ефекти за организма ви, като прилив на енергия и повишен фокус и концентрация. Те са вследствие на по-високите нива на невротрансмитера ацетилхолин.

Литература

 1. Altern Med Rev. 2002 Apr;7(2):150-4.
 2. Buchman AL, Dubin M, Jenden D, Moukarzel A, Roch MH, Rice K, Gornbein J, Ament ME, Eckhert CD. Lecithin increases plasma free choline and decreases hepatic steatosis in long-term total parenteral nutrition patients. Gastroenterology. 1992 Apr;102(4 Pt 1):1363-70.
 3. Mitzscherling K, Volynets V, Parlesak A. Phosphatidylcholine reverses ethanol-induced increase in transepithelial endotoxin permeability and abolishes transepithelial leukocyte activation. Alcohol Clin Exp Res. 2009 Mar;33(3):557-62
 4. Navder KP, Baraona E, Lieber CS. Polyenylphosphatidylcholine decreases alcoholic hyperlipemia without affecting the alcohol-induced rise of HDL-cholesterol. Life Sci. 1997;61(19):1907-14
 5. Jenkins PJ, Portmann BP. Use of polyunsaturated phosphatidyl choline in HBsAg negative chronic active hepatitis: results of prospective double-blind controlled trial. Liver 1982;2:77-81
 6. Visco G. Polyunsaturated phosphatidylcholine (EPL) associated with vitamin B-complex in the treatment of acute viral hepatitis-B. La Clinica Terapeutica 1985;114:183-188
 7. Ilic V, Begic-Janev A. Therapy for HBsAg positive chronically active hepatitis. Med Welt 1991;42:523-525
 8. Niederau C, Strohmeyer G, Heintges T, Peter K, Gapfert E. Polyunsaturated phosphatidyl-choline and interferon alpha for treatment of chronic hepatitis B and C: a multi-center, randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Hepatogastroenterology. 1998 May-Jun;45(21):797-804.
TOP