Интавенозна терапия Lysin-Prolin

Уникалната комбинация между ценните аминокиселини лизин и пролин е ключова за синтезирането на колаген в организма. По този начин подобряваме тъканната структура на кожата, помагаме на мускулите да запазят еластичността си, спомагаме заздравяването на ставите, хрущялите, сухожилията и сърдечния мускул. Един от основните ефекти на интравенозната терапия „Lysine-Proline“ е и стимулирането на имунната система и противодействието срещу херпес симплекс вирусната инфекция.

Лизин

Лизинът е една от осемте незаменими аминокиселини, което означава, че не може да бъде синтезирана от организма самостоятелно. За това е необходимо да бъдем сигурни, че предоставяме на тялото си нужните количества лизин, за да може да функционира оптимално.

Лизинът има пряко въздействие върху оптималното усвояване на калция, както и върху задържането му в бъбреците. По този начин той подобрява здравето на опорно-двигателния апарат, особено при хора, които страдат от остеопороза.

Колагенът е най-често срещаният протеин в човешкото тяло. Той участва в изграждането на косата, кожата и ноктите. Липсата му води до състарен вид и по-бавно зарастване на рани. Лизинът е една от аминокиселините, която стимулира естественото производство на колаген от организма. Допълнително самият той служи като слепващ агент и така подпомага по-бързото зарастване на раните.

Аргининът е аминокиселината, която херпесите буквално използват за храна. Херпес симплекс вирус тип I обикновено причинява инфекции на устната кухина, а след заразяване така и не напуска тялото. Лизинът блокира аргинина, като по този начин херпесът остава без храна и не може да се прояви.

Не на последно място, лизинът подобрява настроението ни. Той възпрепятства усвояването на кортизола, като блокира кортизоловите рецептори и по този начин подобрява всички симптоми, свързани със стреса.

Пролин

Пролинът е аминокиселина, която влиза в състава на всички белтъци във всички организми. Пролинът е опора на всички органи и е определящ фактор за здравината им. Една от основните му функции е подпомагането на абсорбцията на протеини. Особено богат на пролин е основният белтък на съединителната тъкан – колаген. Затова осигуряването на достатъчно количество пролин предотвратява износването на ставните хрущяли, честите травми и фрактури на костите и осигурява комплексна грижа за опорно-двигателния апарат.

TOP