Целулитът е състояние, при което се наблюдава нарушение на съединителната тъкан, като диагностиката му се свежда най-често до външните му проявления – кожа, наподобяваща портокалова кора. За съжаление, целулитът не е просто козметичен дефект. Той засяга повече от 85% от жените, а днес се среща вече и при децата. Естетически неиздържаният му вид е заплаха за спокойствието на всяка жена, а методите за борбата с него винаги звучат като абстракция или са придружени от краен скептицизъм.

Причини

Причините за появата на целулита са много. Можем да ги подредим по степени и да започнем с диетата и заседналия начин на живот, които водят до лошо кръвообращение и нарушена циркулация на лимфата. Това е и причината до тъканите да не достигат достатъчни количества кислород и хранителни вещества, които да поддържат кожата жизнена и еластична. По този начин започват да се образуват сраствания между кожата и мастната тъкан, придружени със задържане на вода.

Лимфната система е пречиствателната станция на нашия организъм. Ако не я раздвижваме, тя ще изгуби голям процент от способността си да извлича и премахва токсините и отровите от организма. Натрупването им има много последици, една от които е образуването на целулит.

Други причини за появата на целулита са генетичната предразположеност, носенето на прекалено тесни дрехи, които нарушават нормалното кръвообръщение, натрупването на токсини в тялото от въздуха, водата, храната, употребата на алкохол, цигари и други субстанции.

Един от методите за премахването на целулита е антицелулитния масаж. Неговата цел е да се разбият мастни образувания, да се стимулира кръвообращението и лимфообращението. Техниките, които се прилагат са интензивни и енергични. Нашите специалисти прилагат стандартен ръчен антицелулитен масаж с натурално масажно олио, което има силно загряващ ефект. То подобрява кръвооросяването на тъканта. По желание на клиента може да се приложи и антицелулитен масаж с вендузи. Процедурата трае 30 минути.

Изпитайте видимите лечебни ефекти на антицелулитния масаж, като ни намерите в София на адрес ул. Купените 10, кв. Павлово.

Скоро очаквайте видео материал за начина на провеждане на антицелулитен масаж в Медицински център „Детокс“.

Цена

  • 30 мин. - 60.00 лв.
  • Пакет от 10 масажа - 500 лв.
TOP