Класическият масаж е комбинация от различни масажни техники, които се прилагат върху цялото тяло. В зависимост от предпочитанията на клиента терапевтът може да регулира силата на натиска си. От значение са чувствителността на кожата, прагът на болка и желанията на клиента.

Нашите специалисти ще обърнат внимание на всяка част от тялото Ви, започвайки от периферното кръвообращение и мускулатурата. Важно е там, където има натрупано напрежение, да бъде потушено посредством релаксиращи техники. И обратното – там, където се усеща скованост и обездвижване – да се стимулира, посредством по-енергични масажни техники.

Всеки класически масаж започва с отпускане първо на гърба, тъй като чрез него се въздейства на периферната нервна система – продължението на централната, която осъществява връзката между външните и вътрешните стимули и дава възможност на организма да инициира реакция към тях. Тя се разделя на автономна и соматична нервна система, като масажите влияят пряко върху първата. Автономната, от своя страна, се дели на парасимпатикова и симпатикова нервна система.

Релаксиращите движения стимулират парасимпатиковата нервна система, която отговаря за релаксацията на организма. По този начин се чувстваме отпочинали, спокойни и заредени с много енергия. Ежедневният стрес и забързаният живот непрекъснато активират нашата симпатикова нервна система, която отговаря за подготовката на организма да се справя с опасни и животозастрашаващи ситуации. Тази подготовка блокира периферните функции на организма, които не са свързани с оцеляването му в конкретния момент – храносмилателна система, полова и т.н. Доминацията на симпатиковата нервна система нарушава естествения ритъм на тялото и евентуално то заболява.

За да бъде организмът в хомеостаза, двете системи трябва да бъдат балансирани. Класическият масаж е чудесен терапевтичен метод за понижаване нивата на стрес, ободряване и зареждане с лечебна и позитивна енергия. Той има двойно действие: Ако сте стресирани и напрегнати, той ще Ви успокои. Ако сте изморени, изтощени и безволеви, ще Ви зареди с много енергия и ще Ви освежи.

Като цяло класическият масаж подобрява мускулния тонус, състоянието на кожата и подкожните тъкани. Подобрява циркулацията и лимфният дренаж. В Медицински център Детокс в София допълнително ще изпитате ползите от специално приготвените билкови и озонирани масажни масла, които ще подсилят ефекта от класическия масаж и ще го направят незабравимо изживяване.

Цена

  • Класически масаж (30 мин.) - 50 лв.
  • Класически масаж (60 мин.) - 80 лв.
  • Пакет 10 масажа (30 мин) - 400 лв.
  • Пакет 10 масажа (60 мин) - 700 лв.
TOP