По повод на профилактика на касов апарат в магазина на ХЕРБАМЕДИКА в клиника ДЕТОКС на 28.05 ще се приемат разплащания само в брой. В случай, че искате разплащания с карта или по банков път, моля използвайте онлайн магазина на ХЕРБАМЕДИКА.

Лечебният масаж е комбинация от различни лечебни техники, похвати от кинезитерапията и акупресура, като при него могат да се използват вендузи, пластири и пасивен тренинг. Целта на лечебният масаж е да повлияе чрез масажни техники и вибрации върху процеса на възстановяване на заболели тъкани и органи. За разлика от класическия масаж, лечебният обръща по-детайлно внимание на проблемните зони при определени неразположения или заболявания. Той е чудесно терапевтично средство за лечение на травми, шипове, схващания, плексит, ишиас, дископатия и дискова херния, болки в кръста, гърба, краката, врата, при мигрени и главоболия, депресивни състояния, тревожност, преумора.

Всеки лечебен масаж подобрява кръвообращението, отпуска и тонизира мускулатурата, намалява сковаността, повишава енергията. Той се провежда от опитен кинезитерапевт, който обръща специално внимание на зоните, чиято функционалност е нарушена. Там където мускулатурата е прекалено напрегната, задачата на терапевта е да я релаксира. И обратното – там, където функционалността не е нарушена – да я тонизира.

Основните масажни техники, с които си служи терапевтът, са: изстискване, поглаждане, разтриване, размачкване, движения и вибрации. Всеки един от тях има специална роля в лечебната масажна процедура. Поглаждащите движения подготвят тъканите и организма за последващите техники. Те винаги се извършват от периферията към центъра по хода на лимфния и венозния кръвен ток. Изстискването прилага малко по-силен натиск с по-бавни движения, като целта му е да раздвижи потока на кръвта и лимфата. По този начин се подхранват и обезболяват тъканите.
Разтриването има най-голям положителен ефект върху ставите, като поддържа еластичността им и засилва кръвоснабдяването в тъканите около тях. Натискът е умерен, като предизвиква зачервяване и чрез него снабдяването на клетките с кислород и хранителни вещества осезаемо се подобрява.

Размачкването е най-силовия похват, който изисква повече ловкост, за да се обработи тъканта дълбоко в мускула. Чрез него се разширяват капилярите на мускула, които остават статични при спокойно положение. Вибрационните техники възбуждат нервната система и предизвикват съкращаване на мускулните влакна, което повишава тонуса на мускулите.

Погрижете се за здравето си и се доверете на нашите опитни терапевти в Детокс Център София за лечебен масаж, помагащ на тялото да се възстанови от всякакви болестни състояния.

Очаквайте скоро видео за начина на провеждане на една сесия лечебен масаж в Детокс Център София.

Цена

  • 40 мин. : 70,00 лв.
TOP