По повод на профилактика на касов апарат в магазина на ХЕРБАМЕДИКА в клиника ДЕТОКС на 28.05 ще се приемат разплащания само в брой. В случай, че искате разплащания с карта или по банков път, моля използвайте онлайн магазина на ХЕРБАМЕДИКА.

По повърхността на дланите са разположени множество акупунктурни точки. Те се свързват с енергията на определен орган. Когато се упражни натиск върху тях, се стимулира работата на съответния орган. Този метод на лечение се нарича рефлексология. Неговата цел е да балансира нервната система и да активира лечебните функции на тялото, които често потискаме под въздействието на постоянния стрес от живота на бързи обороти. Винаги, когато тялото е под силно напрежение, енергията в него се затлачва и спира да се движи свободно. Това най-често се изразява в намалената способност на определени групи органи или части на тялото да изпълняват функциите си. Ръцете не са изключение.

Масажът на ръцете и дланите е подходящ и за хора, които изпитват силна болка в тази област или страдат от ревматичен артрит. Той стимулира кръвообращението, което предотвратява изтръпването и сковаността на пръстите, дланите и ръцете. Нарушеното кръвооросяване на ръцете обикновено се появява при хора, които прекарват деня си в седнало положение, пишейки на клавиатура, натискайки многократно копчетата на мишката, или правейки друго повтарящо се действие с ръцете си. Това възпира снабдяването на тъканта с оптимални количества кислород.
Въпреки че рефлексологията се прилага и при масажа на стъпала, и при масажа на ръце и длани, техниките, които се използват, са съвсем различни. При ръцете натискът е малко по-силен, което прави масажът на ръцете по-интензивен.

Тъй като масажът на ръце и длани намалява стреса, подобрява кръвообращението и намалява болките в ръцете, той автоматично подобрява съня. По този начин се затваря кръга, описващ стъпките по пътя към едно по-добро здравословно състояние. Освен това възвръща силата и гъвкавостта на ръцете, което е особено важно, ако всеки ден ги използвате за тежък физически труд.

Ръцете са една от най-пренебрегваните части на тялото. Въпреки това, те ни служат вярно всеки ден без да се замисляме на какво напрежение ги подлагаме. Много често се казва, че годините си личат по ръцете. Грижете се добре за тях и ги дарявайте с нужната им грижа.

Цени

  • 40 мин.: 40,00 лв.
  • 60 мин.: 60,00 лв.
TOP