Масажът на стъпалата е един от най-приятните подаръци, които можете да си направите след дългия работен ден. В алтернативната медицина се смята, че цялото тяло е разделено на зони, които отговарят за различни органи в него. По-специално това важи за дланите и стъпалата. Масажът, който прилага натиск върху определени точки от стъпалата и дланите, се нарича рефлексология.

Множество наблюдения, и вече научни изследвания, показват, че масажът на стъпалата, прилагайки натиск върху различните зони на стъпалата, активира парасимпатиковата нервна система, която отговаря за привеждането на тялото в спокойно състояние. Именно този сигнал активира и лечебните сили на тялото.
Стресът е част от ежедневието на всеки човек. За съжаление често забравяме, че дори сме свикнали с него и игнорираме алармените сигнали на тялото си, докато не стане прекалено късно. Масажът на стъпалата намалява болката и психологическите неразположения като тревожност и депресия.

Според науката се оказва, че болката е субективно състояние, което се създава от мозъка. Болката е защитен механизъм и мозъкът инициира чувство на болка, когато се появи заплаха за организма и той реши, че това е най-адекватният начин да Ви подтикне към действие. Например, ако се порежете, скоро ще усетите как мозъкът Ви вече е реагирал. От друга страна, е възможно той да инициира физическа болка в отговор на емоционален или когнитивен дистрес. Което се превръща в психосоматика – определени емоции или мисли пораждат физическа болка някъде по тялото.

Тъй като масажът на стъпалата балансира нервната система, той повлиява и възприятието на болката. С него можете да си доставите двойно удоволствие: да намалите стреса и да активирате лечебните способности на тялото си. Единственото, което трябва да направите, е да се отпуснете в ръцете на нашите професионални масажисти. Освен обикновен масаж на стъпалата, можете да се насладите на масаж на ходила с мед и с озонирано бадемово масло. Медът и озонираното бадемово масло имат антибактериално, антисептично, успокояващо и детоксикиращо действие.

Цена

  • 20 мин. : 30 лв. / процедура
  • с озонирано бадемово масло (30 мин.) – 50 лв. / процедура
TOP