В основата на врата са шийните прешлени и меките тъкани, които го обграждат. В областта на врата се намират първите седем прешлена от гръбначния стълб, а меките тъкани са съставени от мускули, сухожилия и ставни връзки, нерви и кръвоносни съдови. Тъй като шийните прешлени нямат голяма носеща функция, те са най-малките, като започват от основата на черепа и завършват над гръдната част на гръбначния стълб.

Причините за болките във врата могат да бъдат от различно естество. Прекаленото натоварване посредством физическа активност и спорт са едни от тях. Наред с това, вратът отговаря с болка и при засилено обездвижване, при неправилна стойка или при лоша поза по време на сън. „Схванатият врат“ е явление, познато на модерния човек. Много често това състояние е придружено от болки в раменете и кръста, дори главата.

Ежедневно ние натоварваме тази малка част от тялото ни, като най-елементарният пример за това е използването на телефоните ни. Рядко се замисляме за това, че отдавна човек не е гледал надолу през толкова голяма част от ежедневието си. Това неминуемо създава дискомфорт във врата, а на по-късен етап може да повлияе негативно върху други части на тялото като главата, гръбнака и гръдния кош.

Масажът на врата е един от най-добрите методи за отпускане на мускулатурата и възвръщането на гъвкавостта на шията. Заедно с врата се третират раменете и главата. По този начин се стимулира кръвообращението. Обикновено, ако вратът е обездвижен, до него не достигат достатъчно кислород и хранителни вещества чрез кръвта. Това води до изтръпване и болки, които се характеризират с различна сила и интензитет. Наред с това нарушеното кръвоснабдяване в тази област води до умора, главоболия, замайване, безсъние.

Дарявайки си масаж на врата, ще изпитате многобройните му ползи:

  • Дълбока релаксация;
  • Подобрено кръвообращение и лимфообращение;
  • Отпускане и тонизиране на вратните мускули;

Наред с това масажът на врата стимулира освобождаването на ендорфини, които понижават остротата на болките и приповдигат настроението. Много често тези невротрансмитери се наричат „хормони на щастието“. А кой не би искал да получи бързо и лесно повече щастие…?
Ние сме тук и Ви очакваме!

Цени

  • 40 мин.: 40,00 лв.
  • 60 мин.: 60,00 лв.
TOP