Масажът с вулканични камъни е разновидност на класическия масаж. Той се нарича още Hot Stone масаж. Вулканичните камъни имат висока плътност и съдържат добри количества магнезий и желязо. Това спомага за дълбоко поглъщане на топлината и бавното ѝ отделяне.

Камъните от вулканичен произход биват предварително пречистени, намокрени и затоплени до подходяща температура. По време на масажа се поставят върху гърба на специални места, които носят определена енергия. В източните учения те се наричат „чакри“ и отговарят за различни функции на тялото.

Преди всеки масаж, вулканичните камъни трябва да бъдат измити с течаща вода без да се използват препарати. След това се прилага най-важната стъпка – за да се пречистят от енергията на предишния клиент, те се поставят на слънчева светлина за зареждане.

Температурата на камъните винаги е по-висока от тази на тялото на клиента. Затова терапевтът постоянно трябва да следи за температурата и да се заменят, ако изстинат. Процедурата редува ръчен масаж и масаж с топлите вулканични камъни, като терапевтът редува различни масажни техники – упражняване на статичен натиск върху енергийните точки и плъзгането на равните вулканични камъни по протежение на целия гръб. Като цяло масажът е много нежен и релаксиращ.

Генерираната от камъните топлина нагрява и отпуска мускулите. Масажът се извършва както с камъните, така и с ръцете. Той подобрява кръвообращението и лимфния ток, насища тъканите и клетките с кислород и хранителни вещества, пречиства тялото от натрупани токсини и задържани течности, намалява нивата на стрес, отпуска мускулатурата. Заедно с това има силен естетически ефект – възвръща еластичността, тонуса и приятния вид на кожата.

Масажът се препоръчва при болки в гърба, схащания, скованост, изтръпване, нарушено кръвооросяване, напрежение и стрес, депресия, безсъние.
Най-подходящото време за масажната процедура е следобяд или след края на работния ден, защото е силно релаксиращ и зареждащ с положителна лечебна енергия. Не е препоръчително да се извършва след обилно хранене.

Въпреки многобройните си свойства, масажът с вулканични камъни не е препоръчителен за бременни жени и за деца. Също така е добре от него да се въздържат хора със сърдечно-съдови заболявания, остеопороза, диабет, епилепсия, екземи и рани по кожата, бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Цена

  • 40 мин. : 80.00 лв.
TOP