Ако Вие активно се занимавате със спорт или ежедневието Ви е изпълнено с тежък физически труд, спортният масаж може да се окаже най-добрият Ви приятел. Този тип масаж е специално създаден, за да премахне мускулната преумора и натрупания стрес, които предизвикват скованост и значително понижават спортните постижения.

За разлика от класическия, лечебния или просто релаксиращия масаж, спортният е доста по-агресивен, силов и стимулиращ. Неговата цел е да възвърне мускулния тонус при физически активните хора, за да могат да се завърнат по-силни и издръжливи към тренировките си.

По време на тренировка много често се случва да натоварим мускулите до и над лимита им. В едни случаи болката трае до приключване на тренировката и след това мускулът възстановява нормалното си състояние без последващ дискомфорт. В други случаи по време на тренировка не се усеща свръхнатоварване, но на следващия ден всяка стъпка се оказва наказание. Така сковаността и болката може да се задържи между 4 и 5 дена.

Видове

За да се скъси този период, един от най-ефективните методи е спортният масаж. Той се разделя на няколко вида:

Предтренировъчен

Целта на този спортен масаж е да се стимулира и тонизира мускулът, така че той да е готов за физическо натоварване от всякакъв тип.

Следтренировъчен

Този спортен масаж цели да успокои вече натоварената мускулатура. Масажните техники не са толкова агресивни и интензивни, както при предтренировъчния спортен масаж.

Всеки спортен масаж е вид дълбокотъканен масаж, който подобрява кръвообращението, следствие на което цялата съединителна тъкан се захранва с кислород и хранителни вещества. Има силно възстановителен ефект, като премахва умората и стреса, енергизира и тонизира.

Спортният масаж е подходяща терапия за всеки спортист, претърпял травма, защото възстановява функционалността на мускулите и засилва издръжливостта. Масажът може да се прилага няколко часа след тренировка или в дните за почивка между тренировките. Според предпочитанията на клиента може да се регулира силата, темпа и интензитета на масажните техники.

Цени

  • 60 мин. : 60,00 лв.
TOP