По повод на профилактика на касов апарат в магазина на ХЕРБАМЕДИКА в клиника ДЕТОКС на 28.05 ще се приемат разплащания само в брой. В случай, че искате разплащания с карта или по банков път, моля използвайте онлайн магазина на ХЕРБАМЕДИКА.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ХОРМОНИТЕ

Хормоните са химични субстанции, синтезирани и секретирани от жлезите с вътрешна секреция, които регулират всички жизнени процеси в организма. Те се транспортират в кръвообръщението и достигат до прицелните клетки във всеки един орган и всяка една тъкан с една ключова задача – да се свържат с клетъчните рецептори и подадат спицифична за клетката информация. Цялата протичаща в организма информация се регулира от ендокринни звена, разположени в мозъка.

Хормоните се променят динамично в живота на всеки човек, но с напредването на възрастта естествено хормоналната продукция намалява. Според редица изследвания, хормоналният спад е сред основните причини за стареенето и проблемите с кожата, теглото, здравето на съдовете, ставите, енергията и др. В последните години се наблюдават редица физиологични проблеми в младежка и средна възраст, когато обикновено хормоналната система е стабилна. Това се свързва най-вече с намесата в естественото ни хормонално състояние от външни хормонални източници като храна, химикали и козметика.

КАКВО ОЗНАЧАВА БИО-ИДЕНТИЧНА ХОРМОНО-ЗАМЕСТИТЕЛНА ТЕРАПИЯ?

Био-идентичната хормоно-заместителна терапия (наречена още Бионатурална хормонална терапия), има за цел да подобри баланса на естествените хормони, които по различни причини се изчерпват или дисбалансират, и се базира на индивидуалните нужди на организма. Намалените нива на естроген, тестостерон, прогестерон и други се възстановяват по естествен път така, че здравословното състояние се подобрява. Биоидентичните хормонални препарати са изцяло от естествен произход и практически представляват пълно молекулярно съответствие на естествените човешки хормони.

За разлика от химически произведените хормони, биоидентичните не крият рискове от странични действия и не нарушават естествената хормонална продукция. За основа на по-голяма част от биоидентичните хормони се ползват екстракти от соя, витекс, див ямс, пасифлора.

ЗАЩО Е НУЖНО ДА СЕ ПОДОБРЯТ НИВАТА НА ХОРМОНИТЕ В ОРГАНИЗМА

За да може човешкият организъм да функционира в пълния си потенциал, той трябва да произвежда достатъчни нива хормони. С напредване на възрастта, производството на хормони намалява, като това може да се съпровожда от широка гама симптоми, например: горещи вълни, увеличаване на телесната маса, липса на сексуален интерес, стареене, акне, целулит, остаряване на костите и съдовете, и други.

Биоидентичната хормонална терапия се използва, за да се възстановят нормалните за организма и възрастта хормонални нива. В резултат, на което да се балансира тяхната функция.

Биоидентичната хормоно-заместителна терапия е иновативно, високо ефективно средство за възстановяване на физиологичния баланс. Целта на този вид терапия е да се осигури адекватно снабдяване с липсващия хормон във форма, която е възможно най-близка до това, което тялото естествено произвежда.

Всеки един организъм е уникален, затова най-точният подход е да се осигури персонална хормоно-заместваща терапия. Единствено биоидентичната хормоно-заместителна терапия предлага индивидуално дозирана терапия на база отчетените лабораторни резултати, симптоми и нужди.

БИО-ИДЕНТИЧНАТА ХОРМОНАЛНА ТЕРАПИЯ, МОЖЕ ДА ПОДОБРИ РЕЗУЛТАТИТЕ ПРИ СЛЕДНИТЕ ИНДИКАЦИИ:

– Регулиране на дисбаланси във всички ендокринни органи (хипофиза, хипоталамус, щитовидна жлеза, надбъбречни жлези, яйчници, тестиси, млечни жлези);
– Забавяне на процесите на стареене (Анти ейджинг);
– Регулиране на хормоналните дисбаланси в периода на менопауза (топли вълни, сухота на лигавиците, нервност, безсъние, наддаване на тегло, загуба на костна маса, косопад и други);
– Ниско либидо, еректилна дисфункция;
– Уголемяване на простата, аденом;
– Гинекомастия;
– Уринанарна инконтиненция;
– Предменструален синдром (ПМС);
– Кистозни процеси в млечни жлези, гениталии, фиброзни процеси (полипи), миома;
– Подкрепяща и превантивна терапия при рак;
– Хормонално индуциран запек;
– Акне;
– Косопад, андрогенна алопеция;
– Безпокойство, нарушена памет и концентрация;
– Синдром на надбъбречна умора;
– Депресия;
– Цистит;
– Подуване на корема;
– Диабет;
– Нарушения в липидната обмяна, дисбаланс във фракциите на HDL / LDL холестерол;
– Суха кожа и коса;
– Хормонално индуцирана умора;
– Сърдечно-съдова недостатъчност;
– Безсъние;
– Загуба на мускулна маса;
– Мигренозно главоболие;
– Затлъстяване;
– Остеопороза;
– Ускоряване на възстановяване след травми / оперативни процеси;
– Подобряване на физическата форма на активно спортуващи.

Био-идентичните хормонални препарати се приготвят и дозират индивидуално според нуждите на пациента.

СПИСЪК НА ОСНОВНИТЕ ХОРМОНАЛНИ ПРЕПАРАТИ, С КОИТО РАБОТИМ В DETOX CENTER:

– Androstanolon;
– DHEA;
-Estradiol;
– Estriol;
– Hydrocortisone;
– Levothyroxine (T4);
– Liothyronine (T3);
– Melatonin;
– Progesterone;
– Pregnenolon;
– Testosterone.

ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФОРМИ И ДОЗИРОВКИ:

– Липозомален гел;
– Крем;
– Капсули;
– Капсули с бавно освобождаване;
– Вагинални капсули;
– Пастили;
– Супозитории (свещички за вагинално/ректално приложение);
– Капки;
– Лосиони;
– Форми за специални индикации: крем при акне, целулит, бръчки и възрастова промяна на кожата на лице/деколте; лосион при косопад; хормонални очни капки при сухота; хормонален крем за повишаване на вагиналната лубрикация.

Всеки от хормоните може да се дозира индивидуално. Приложими са комбинации от различни хормони (напр. Biestrogen, Triestrogen, Estradiol+Progesterone, T3+Т4, Estradiol + Progesterone + Testosterone и тн), както и естествени допълващи вещества (CoQ10, Ubiquinol, витамини, минерали, екстракти от билки и др). Всички хормонални препарати съдържат специфични носители предпазващи хормоните от киселинна деструкция и позволяващи оптимална абсорбция през кожата и чревната мукоза.

Забележка: За поръчка е необходимо изготвянето на индивидуална рецепта.

TOP