NeoControl провежда нехирургическа, неагресивна терапия за лечение на пикочна и фецес инконтиненция, инконтиненция след радикална простатектомия, болки в таза, невъзможност за еректиране и други сексуални нарушения, хемороиди, възстановяване вагиналния тонус и други. NeoControl предоставя възможност за извличане на уникални терапевтични ползи. За разлика от други видове терапии, NeoControl упражнява всички мускули от таза, за да възвърне силата и издръжливостта, възстановява контрола върху пикочния мехур.

Терапията е напълно безболезнена. Нищо друго освен столът не ви докосва дори. Ще почувствате лека вибрация или потупване докато седите на стола. Дори ще можете да усетите съкръщаването на тазовите си мускули.

Лечебната сесия отнема около 20 минути и обикновено се провежда всеки ден или през ден в кабинета на лекаря. Обикновено има подобрение след 6-8 сесии, но оптималният резултат ще бъде постигнат едва след 20 сесии.

За някои от пациентите това лечение ще излекува напълно инконтиненцията. За други може да бъде необходимо да повтарят лечението, за да поддържат контрол над мускулите.

Действие

NeoControl е базиран на революционна технология, наречена Extracorporeal Magnetic Innervation ExMITM. Тази технология произвежда силно фокусирано пулсиращо магнитно поле. Виe сядате напълно облечени в удобен стол, позволявайки на терапевтичните полета лесно да бъдат насочени към мускулите на таза. Тези мускули се свиват и отпускат с всеки пулс от 1 до 50 пъти в секунда. По този начин мускулите могат да бъдат професионално тренирани и развити. Вие просто сядате и се отпускате!

Проникването на NeoControl магнитните полета в таза достига до 8 см. Пулсиращите магнитни полета образуват кратък деполяризиращ потенциал, иницииращ нервни импулси.

Neo Control в сравнение с другите терапии

Лекарствената терапия изисква да приемате изписаните ви медикаменти месеци дори години, а освен това под внимание трябва да се вземат редицата странични ефекти.

Упражненията на Кегел и кегелите в комбинация с метода за контрол, наблюдение и модифициране на нервни и мускулни реакции и електротерапията изискват от вас активна работа върху тазовите мускули и овладяване на съкращенията им. Всичко това изисква да бъдат поставени вагинално или анално системи или сонди, което може да бъде болезнено и некомфортно. Освен това трябва да извършвате тези процедури редовно и правилно, за да извлечете клинична полза. Обикновено трябва да тренирате 2 пъти дневно по 20 минути, за поне 6 месеца.

NeoControl от друга страна, не изисква вашето участие. Тя прави всичко вместо вас и упражнява мускулите по-пълноценно, отколкото бихте могли сами. Терапевтичните магнитни полета сами инициират мускулни съкращения.

Мнозинството от пациенти могат да бъдат излекувани или да постигнат значително подобрение с консервативна терапия като NeoControl. Тя може да предложи и възможност за пациенти, които са с повишен хирургически риск, поради конкретно здравословно състояние.

Neo Control e единствената стандартна терапия за възстановяване на силата и издръжливостта на тазовата мускулатура.

Инконтиненция

– пикочна и фецес стрес инконтиненция
– инконтиненция след радикална простатектомия
– Хроничен простатит

Тазова болка

Еректилна и оргазъм дисфункция

Хемороиди

Вагинален тонус (специална програма)

– възстановяване след раждане
– профилактика на вагинален тонус

NeoControl е единствената стандартна терапия при стрес инконтиненция. Ако страдате от инконтиненция, знаете колко неприятно може да бъде. Трябва да знаете, че не сте сами. Има милиони хора, които страдат заедно с вас. Често причината е много проста: слаби тазови мускули. Може да ги тренирате, като следвате неагресивната, безболезнената и удобна терапия на NeoControl.

Терапията с NeoControl е противопоказна при:

– бременност;
– метални импланти (бедра);
– 1 месец след раждане или оперативна намеса;
– пейсмейкър.

За кого е предназначена?

Терапията е специално предназначена за рехабилитация на тазовата мускулатура при жени след раждане, както и при такива с необходимост от възстановяване на вагиналния тонус.

Бременността и родилният акт поставят организма на жената пред сериозни предизвикателства: наднормено тегло, повишено налягане в малкия таз, неспецифична компресия на коремните органи, хормонален дисбаланс, промяна в позицията на тялото, отпускане на тазова мускулатура и съединително-тъканните връзки поддържащи тазовите органи и други. Всичко това при голям брой жени може да бъде предпоставка за бъдещи сериозни проблеми, като смъкване на гениталиите, пелвикална болка, неволно изпускане на урина (инконтиненция), намален вагинален тонус, оргазъм и други сексуални нарушения.

Neo Control извършва единствената неинвазивна терапия за възстановяване на тазовата мускулатура и вагинален тонус.

Как работи Neo Control?

Neo Control рехабилитационната терапия работи на същият принцип както терапията при инконтиненция, т.е. индуцира множество деполяризиращи импулси в дълбочина на таза, с което предизвиква мускулни контракции. Силно фокусираното магнитно поле прониква от 7 до 10 см в дълбочина на таза. Пациeнтката е в седящо положение, не изпитва болка или дискомфорт, а единствено усеща контракциите на тазовата си мускулатура.

Колко процедури са необходими?

Тази терапия е сравнима с ефектите от една пълноценна професионална тренировка. Още с първите сеанси ще усетите чувство на стягане на мускулатурата и дори лека преходна умора. В рамките на терапията вие ще почувствате постепенно укрепване на мускулатурата и пълен контрол. За пълен терапевтичен цикъл са необходими 10 процедури, провеждани по индивидуална схема.

Кога се провеждат процедурите?

Възстановяване на тазовата мускулатура след раждане е желателно да започне възможно най-рано след родилният акт, но не по-рано от 1 месец. Изключение правят случаи след тежък или усложнен родилен процес, за което е необходим по продължителен възстановителен процес, т.е. терапията може да започне след 2или 3 месеца.

Терапия за регулиране на вагиналния тонус, оргазъм и други сексуални нарушения може да се проведе винаги освен в периодите на месечният цикъл.

Контраиндикации:

– скорошни операции;
– пейсмейкър;
– метални импланти.

  • Пакет 10 процедури: 450 лв
  • Пакет 20 процедури: 700 лв
TOP