Лугата е краен продукт при добиването на сол, получен в процеса на изпаряване и кристализация на солта. Има жълтеникавокафяв цвят и е с гъста маслоподобна консистенция. В лугата се съдържат в концентриран вид всички съставки на морската вода и калният разтвор: калций, магнезий, натрий, бром, хлор и други микро и макроелементи, сулфати, хидрокарбонати, органични вещества и др.

Работно време

 

Понеделник - Петък 8.30 - 18.30
Събота: 10.30 - 16.30
Неделя: 10.30 - 16:30

Терапевтичното действие на лугата е задълбочено проучено. Тя оказва широко лечебно действие: има силен противовъзпалителен тъканите ефект, повишава регенерационните процеси, стимулира имунобиологичните процеси и др.

Показания:

Дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат: гонартроза, коксартроза, сподилоартроза, ревматоиден артрит, болест на Бехтерев и др.
Травми: травми на меки тъкани и стави, навяхвания, фрактури.
Неврологични заболявания: невралгии, неврити, плексити, дископатии, радикулит, ишиас.

Лугата се прилага в естествен вид в различна концентрация и количество. В практиката най-широко се използват луговите компреси. За целта лугата се затопля на водна баня, като температурата е стриктно контролирана до 400С. По този начин се запазват качествата на йонно-колоидният разтвор. С предварително подготвеният разтвор се накисват памучни компреси, които се поставят върху болните зони. Всяка процедура е с трайност около 20 минути. За оптимален терапевтичен ефект е желателно е да се направят 10-15 процедури.

– Луга компреси 10 процедури:
– Луга компреси 15 процедури:
– Луга компреси + масаж 20 минути: 40 лв/процедура
– Луга компреси + масаж 40 минути: 60 лв/процедура
– Озон сауна + луга компреси: 50 лв

  • Компрес с луга (20 минути) – 35 лв
  • Компрес с луга пакет 5 процедури – 150 лв
  • Компрес с луга (пакет от 10 бр.) – 250 лв
TOP