Липокавитацията е иновативна терапия, която премахва мастните натрупвания и целулита, намалява телесните обиколки, стяга кожата и едновременно с това редуцира теглото.

Опитвайки да намерят най-доброто решение за третиране на локализирани мастни натрупвания и целулит – инжинерите на VITAL ESTHETIQUE създадоха най-добрият апарат комбиниращ неинвазивна технология с отлична ефикасност за третиране на тялото – VITA FORM

Еволюирането на проучванията за използването на ултразвука върху човешкото тяло, позволи да се отиде много по-далеч от концепцията “кавитация”. Използването на иновационна система с ултразвукови вълни, позволява прогресивно увеличаване на проникването в цитоплазмената мембрана, ограничаване осмотичния излив на триглицеридно съдържание, с последваща загуба на мастни натрупвания.

Какво е кавитация?

Кавитацията е процес, използващ контролирани ултразвукови вълни. Те генерират микромехурчета в мастната тъкан, които поради промените в налягането и тъканната температура се спукват и мастните клетки в третираните зони се разрушават. Течната субстанция образувана в резултат на този процес се преработва в черния дроб и извежда от организма посредством лимфната и отделителна система. Намаляването на обема и теглото чрез кавитация е ефективен медицински метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса. Кавитацията е единствената реална алтернатива на липосукцията, без да причинява болка, дискомфорт, риск от хирургични усложнения и постоперативно възстановяване.

При какви проблеми се препоръчва кавитация?

Кавитационното лечение на VITAL ESTHETIQUE е най-доброто иновативно откритие за тонизиране и ремоделиране на тялото. Елиминира локалните мастни натрупвания и целулитни депа, резултат от нарушен метаболизъм, генетични или върастови промени, намалява обиколките на третираните зони, стяга кожата и едновременно с това редуцира теглото.

Кои зони се третират с кавитацията?

Зоните, които се третират с кавитационните вълни обикновено са по-пасивните части на тялото, където има по-малко мускулни влакна и структурно подходящи за натрупване на мастна тъкан: коремна област, талия, ханш, вътрешна и външна част на бедрата, задна част на ръцете, вътрешна част на коленете и двойна брадичка.

Как протича кавитационната процедура?

Терапията се извършва на зони, които могат да се комбинират една след друга, но с общо времетраене не повече от 50-60 мин. Препоръчва се прилагането на 1 процедура седмично в цикъл от 8-10 процедури за постигане на максимални резултати. В зависимост от третираната зона, дебелина и плътност се използват 4 вида кавитационни глави, уникалност, с която се характеризира апарата VITA FORM. В течение на целият кавитационен цикъл се извършват специални лимфни и детоксикационни дренажи, както и индивидуализирани метаболитни терапии за оптимизиране на липокавитацията.

Има ли странични влияния по време на процедурата?

Кавитацията, както вече бе споменато е напълно безболезнен метод. Възможно е пациентът да усеща дискретно пощипване в резултат на кавитационните вълни. След процедурата поради повишаване на температурата в обработваната зона се забелязва преходно зачервяване и затопляне. Възможната хиперактивност на кожата е индивидуално дефинирана, но в крайна сметка отминава в рамките на 24 часа.

Контраиндикации за извършване на кавитация.

Терапията с кавитация не трябва да се прилага при хора страдащи от следните заболявания:

 • Заболявания и нарушения в работата на черния дроб;
 • Дислипидемия: хиперхолестеролемия, хипертриглицеридемия;
 • Хронична дълбока венозна недостатъчност, лимфатичен оток;
 • Метаболитен синдром;
 • Диабет тип II;
 • Метални протези в близост с третираната зона;
 • Пейсмейкър;
 • Състояния свързани с възпаления и треска;
 • Бременност;
 • Кърмене;
 • Открити рани и обриви в третираната зона;
 • Сърдечна недостатъчност;

Кога се усеща ефекта?

Ефектът от кавитацията е видим още след първата процедура, като е възможно с една процедура да се редуцират до 2 см от обема на тялото. Преди първата процедура ще бъдат направени детайлни измервания и BioScan диагностика за контрол на основните телесни показатели. В последствие се провежда периодичен обективен контрол, който оптимизира и максимално адаптира терапията към пациента.

DeTox Center е медицински център, в който за вас се грижат професионалсти с дългогодишен опит при редица заболявания.

В DeTox Center ще получите:

– Липокавитация с апарат VITA FORM на италианската компания VITAL ESTHETIQUE разполагащ с 4 кавитационни глави с терапевтична активност в дълбочина от 1 до 4 см, позволяващ третиране дори на деликатни зони като двойна брадичка и липоми. Апаратът дава възможност за динамичен контрол на ефективността на терапията в третираната зона, термален и времеви контрол.

– Професионална диагностика за оценка на контраиндикациите и очакваните ефекти от липокавитацията.

– Bio Scan диагностика на над 30 показателя преди и в течение на кавитационния цикъл за оптимизиране и адаптиране на терапията към пациента.

– Професионален лимфен и метаболитен дренаж, на който се дължи над 30% от ефективността на терапията. Средство на избор е ръчен или апаратен лимфен дренаж ускоряващ изхвърлянето на обработените от черния дроб и бъбреците метаболитни продукти.

– Фитотерапия, олиго и литотерапия, и ортомолекулярна терапия за ускоряване на чернодробния метаболизъм, лимфен и бъбречен дренаж.

– Озон сауна за подобряване на периферното кръвообръщение и детоксикация.
Биорезонансна терапия за ускоряване на общият метаболизъм.

– Оценка на метаболитните процеси и евентуални блокажи: ендокринни, алергични или диетични причини. Средство на избор представляват лабораторни изследвания, ImuPro или Vitalan диагностика.

– Съставяне на персонален хранителен и двигателен режим.

Допълнителна информация и записване на час за липокавитация може да направите DeTox Center София

 • 1 зона (20 минути): 45 лв
 • 2 зони (40 минути): 80 лв
TOP